Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Scandinavisch wonen, apart maar zeer aantrekkelijk!

Scandinavisch wonen, apart maar zeer aantrekkelijk!

Sharing is caring

Bij de meeste mensen zal bij de term ‘Scandinavisch wonen’ de volgende twee dingen naar boven komen: hout en Ikea. Nu is het gebruik van hout inderdaad een belangrijk element van deze vorm van het invullen van een woonomgeving, Ikea is slechts een meubelmerk, afkomstig uit Zweden. Er zijn echter een paar andere eigenschappen, specifiek voor Scandinavisch wonen, die eigen is aan het wonen in het hoge noorden, maar een uitgebreide interesse vindt in de rest van de wereld.

Eigenschappen van Scandinavisch wonen

• Hout Hout is in grote hoeveelheid aanwezig in landen als Finland, Zweden en Noorwegen en het is dus niet gek dat deze grondstof veelvuldig gebruikt wordt in de meubelwereld. Het is duurzaam, gemakkelijk te bewerken en straalt een geheel eigen soort sfeer uit.
• Licht Door de ligging is er dagelijks gewoon niet zo vaak zonlicht beschikbaar, dus worden lichte en meer neutrale kleuren veel gebruikt. Dit geldt vooral voor wit, maar ook grijs en pasteltinten. Omdat er nu eenmaal minder natuurlijk licht beschikbaar is, is verlichting zelf een uiterst belangrijk element in de Scandinavische wooncultuur. Ook wordt er gebruik van spiegels om het aanwezige natuurlijke licht zo optimaal mogelijk te gebruiken.
• Functionaliteit De nuchtere instelling van de noordelijke cultuur komt tot uiting in het uiterst functionele Scandinavische interieur, die van dat standpunt uit een beroep doet op esthetische waarden. Nuttig en mooi dus!
Comfortabel Deze eigenschap is een direct gevolg van die functionaliteit. Een oncomfortabel meubel zal niet erg nuttig gevonden worden.
• Minimalistisch Ook dit is een gevolg van eerder genoemde eigenschappen. Een Scandinavisch interieur uit zich in recht toe, recht aan meubelstukken met zo min mogelijk extra’s en frutseltjes.

Eigen smaak

Niet iedereen zal zich kunnen vinden in de inrichting op zijn Scandinavisch, maar de aanhang groeit, omdat het zoveel mensen aanspreekt op zoveel gebieden. Hoewel deze vorm van interieur een aantal specifieke kenmerken heeft, is er toch voldoende variatie aanwezig om een huis op geheel persoonlijke manier in te richten.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog op onze gemeente Roosendaal website.