Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Wat voor type printer heb jij thuis nodig?

Wat voor type printer heb jij thuis nodig?

Sharing is caring

We moeten allemaal regelmatig wat printen, voor school, voor een vergadering of voor het werk. Het is dan handig als je dit gewoon thuis kunt doen, met je eigen printer. Dan kun je immers op ieder gewenst moment iets uitprinten en dat is wel zo handig! De vraag is dan natuurlijk wel: welk type printer kun jij het beste kopen?

Kleur of zwart/wit

Als je naar het aanbod aan printers kijkt, dan zul je zien dat er veel verschillende varianten bestaan. Hoe bepaal je nu welk type voor jou het meest geschikt is? Het eerste waar je over na moet denken is of je alleen in zwart/wit wilt kunnen printen of dat je ook kleurenafdrukken wilt kunnen maken. Een kleurenprinter biedt je natuurlijk meer mogelijkheden, maar alleen in zwart/wit printen is vaak voordeliger omdat je dan geen kleurencartridges hoeft te kopen. Bovendien werken veel printers niet als één kleur op is, ook als je deze helemaal niet nodig hebt. Het is daarom goed om even na te denken of jij een kleurenprinter wilt of een exemplaar dat alleen in zwart/wit print.

Scannen en kopiëren

Een volgende punt om over na te denken is of je alleen wilt printen met het apparaat of dat je er ook mee wilt kunnen kopiëren of scannen. Een eenvoudige printer is vaak voordeliger, maar zelf kunnen scannen en kopiëren biedt natuurlijk weer heel veel extra mogelijkheden!

Inkjet of laser

Print jij veel of weinig? En hoe belangrijk is de kwaliteit van de print voor jou? Als je heel weinig print en de kwaliteit is voor jou niet zo belangrijk, dan volstaat een inktjet printer. Print jij echter veel of wil je altijd de hoogste kwaliteit? Dan past een laserprinter beter bij jou, deze werkt namelijk veel sneller dan een inktjet en geeft zeer scherpe afdrukken.

Grote formaten

Tot slot is het de vraag op wat voor formaat papier jij wilt kunnen afdrukken. Je kunt tegenwoordig namelijk niet alleen een a4, maar ook een a3 printer kopen! Hiermee heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld posters of grotere fotoafdrukken zelf te maken. Het geeft daarmee veel meer mogelijkheden en voor mensen die graag creatief bezig zijn is een goede a3 printer kopen dan ook zeker een aanrader!