Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Schokkende dingen die kunnen gebeuren als een ouder overlijdt

Schokkende dingen die kunnen gebeuren als een ouder overlijdt

Sharing is caring

Als een ouder van je overlijd kan dat best een ingrijpende gebeurtenis zijn. Heel je leven staat even ondersteboven. De persoon die je je leven lang heeft opgevoed naar de man of vrouw die je vandaag de dag bent is er niet meer. Best moeilijk en raar is dat. Daarbij kunnen er nog eens hele rare dingen gebeuren op zo’n moment. 

Contact met oude bekende

Op het moment van overlijden van een van je ouders zul je merken dat je enorm veel sterkte en gecondoleerd gewenst krijgt van enorm veel mensen. Zelfs van mensen die je misschien al jaren niet hebt gesproken krijg je spontaan een berichtje of kaartje binnen. Dit kan zeker in het rouwproces verkeerd vallen en zorgen voor frustratie of onbegrip. Houd hier rekening mee en bedenk dat iedereen het goed bedoelt. 

Iedereen wilt je helpen

Bij het overlijden van een van je ouders is het vaak zo dat er enorm veel mensen graag voor je willen klaarstaan om het te kunnen verwerken en een plekje te geven. Dit kan binnen het rouwproces zorgen voor verwarring en frustratie wat kan leiden tot ruzies of vervelende situaties. Houd hier rekening mee en onthoud dat iedereen het goed bedoelt. 

Een ‘rare’ uitvaart

Het laatste afscheid van een van je ouders is een belangrijk moment. Mocht de uitvaart goed geregeld zijn en goed verlopen door bijvoorbeeld uitvaartverzorger Marius Terol dan kan het rouwproces wat makkelijker verlopen. Mocht het niet zo soepel verlopen en het een ‘rare’ uitvaart is kan dat zorgen voor enorm hoge emoties die zich op vervelende manieren kunnen uiten. Laat de uitvaart dus goed verzorgen door een goede uitvaartverzorger om er zo voor te zorgen dat je het voor jezelf en de rest van de nabestaande zo makkelijk mogelijk maakt. 

Niet opdagende familie

Het is ook zeker mogelijk dat bepaalde familieleden of andere mensen die je had verwacht op de uitvaart niet komen opdagen. Dat kan misschien komen doordat ze er niet goed mee om kunnen gaan hoe het allemaal loopt en niet goed het rouwproces doorkomen. Dit is vervelend omdat die mensen meestal enorm met zichzelf in de knoop zitten op dat moment. Het is verstandig om met die mensen wel contact te houden maar wel hun ruimte en tijd te geven.